Qui som

IMG_5037

Quina massa!  és un petit projecte artesà familiar i ara mateix un somni que s’està fent realitat. Aquest somni es va gestar ja fa molt de temps pels volts del 2004.

No falta gaire perquè faci 20 anys que ens vàrem iniciar al consum ecològic i responsable: primer de la mà de la cooperativa Germinal, desprès de la cooperativa Cydònia de Barcelona i ara ja fa uns quants anys amb l’Associació de consum  El Garrofer de Badalona.

Als inicis poca gent feia pa bio i el  que ens arribava, degut  a la distància, ja  feia dies que s’havia fet. Va ser llavors quan el desig de fer un pa més fresc i que no vingués de tant lluny em va empènyer (a mi la Maribel)  a voler aprendre a fer pa.

Al 2005 vaig tenir la fantàstica sort que s’organitzés un curs de pa i rebosteria casolana a l’Escola Agrària de Manresa. Bé, no sabia el que em trobaria i va ser una sort trobar a en Gerard (ara Idris) que venia carregat de coneixements  amb el llevat mare, les farines bio, els ingredients naturals, els diferents tipus de forns. Ens vàrem trobar un grup de gent molt maca i amb moltes ganes d’aprendre.

Puc dir sense exagerar que vaig passar un dels dies més feliços de la meva vida quan per acabar el curs, vàrem fer un intensiu de coure pa anant a la masia de l’Encantada a Castellterçol un fred dia de desembre.  L’olor de llevat al matí i la flaire del pa a la tarda quan va sortir de l’antic forn de llenya van ficar-se molt endins meu i des de llavors aquesta màgia m’ha acompanyat i m’ha donat forces per portar a terme aquest  projecte.

La col·laboració d’en Joan com a reboster experimentat i com a boníssim aprenent de forner ha consolidat el projecte com un projecte familiar que ja ha fet seu  la nostra  família.

LogoQuinaMassa

Anuncis

14 Comments Add yours

  1. Diana ha dit:

    M’ha agradat molt com ho expliqueu, em fa sentir amb energia i amb ganes de començar a fer nous projectes!! Felicitats per aquesta nova obertura i que us vagi fantàsticament bé!

    1. quinamassa ha dit:

      Bé Diana, per fi amb el bloc acabat ja està el teu comentari.
      Ets un petit sol que ens ha animat molt a tirar endavant el projecte i ets també una bona pastissera.
      Una abraçada enfarinada

  2. josep ha dit:

    Llegint això tan bonic m´ha semblat sentir la flaire d´aquest pa i com no tambè el caliu d´aquesta familia
    tan estimada, per molts anys vosaltres pogue-ho forneixar i nosaltres gaudir-ne.

    1. quinamassa ha dit:

      Gràcies pels teus comentaris tan amorosos. Una de les coses que més ens agrada quan et portem el pa és el teu somriure ample i de tot cor que ens fa posar alegres. Ens fa contents que trobis bo el nostre pa i que et doni també una mica d’alegria, ja que qui en reparteix tanta també en necessita.
      Una abraçada enfarinada

  3. Isabel Celma ha dit:

    Felicitats, amics!! Maribel, t’ho he dit moltes vegades, però sovint recordo el dia que vau marxar de Cydonia per seguir fent via amb El Garrofer i, per acomiadar-vos dels amics que havíem compartir tantes coses, ens vas regalar un pa dels que tot just començaves a fer. Quan el vaig tastar vaig pensar que era un dels pans més meravellosos que havia tastat a la meva vida, no només per l’amor en que estava fet, si no pel gust, la textura i l’aroma d’un pa fet des de l’honestedat i la voluntat de recuperar un dels aliments més bàsics i naturals. Segur que tothom que tasti el vostre pa tindrà aquesta mateixa sensació. Us desitjo tot el millor del món, us ho mereixeu.
    Una abraçada molt forta i fins aviat!!

    1. quinamassa ha dit:

      Moltes gràcies Isabel!!! Ens ha agradat molt que ens expliquessis aquest bon record del pa que us vaig oferir com a regal d’estimació quan marxaven de Cydonia.
      Ara igual que aquell dia el fem amb la mateixa estimació perquè el seu gust i el seu aroma també arribi al cor.
      Una abraçada enfarinada

  4. Lourdes ha dit:

    Molt bonic però a més s’ha de dir: “el pa està boníssim” Felicitats

    1. quinamassa ha dit:

      Lourdes estem supercontents de que us agradi el nostre pa.
      Des que el veu tastar no heu deixat de dir-nos que us agrada i això anima molt.
      Una abraçada enfarinada

  5. Quina alegria submergir-se per aquest bloc! Sento les vostres veus mentres llegeixo… i m’emociono! Enhorabona.

    Us escric per demanar-vos com fer-ho per col·laborar. I, per cert, fareu tallers per als q vulguin visitar-vos?

    1. quinamassa ha dit:

      Montse, moltes gràcies estem molt contents de que us agradi. Ara per ara el boca a boca ja està fent que cada vegada tinguem més comandes.

      Respecte als tallers si que voldrien fer algun, però una mica més endavant.

      Una abraçada enfarinada

  6. Paqui y Salva ha dit:

    Hola familia, felicidades por el bloc, nos ha parecido muy interesante y original.
    Un abrazo.

    1. quinamassa ha dit:

      Paqui y Salva, nos alegramos que os haya gustado. Intentaremos ir llenando de contenidos. Nos gustan que sepáis más del pan que coméis y de todo su proceso.
      Una abraçada enfarinada

  7. mireia ha dit:

    Hola!!!! Sóc la Mireia, la noia de la Masi de l´Encantada on veu coure el pa!!! de “casualitat” us he trobat i em fa molta il.lusió que seguiu fent el pa i molt més!!! Molta sort en el vostre projecte!!!
    Jo també em faig el pa…..

    1. quinamassa ha dit:

      Hola Mireia, quina ilu. M’alegro de que ens hagis trobat i hagis pogut veure que el dia a l’Encantada va ser molt maco. Jo també m’alegro que segueixis fent el pa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s