Visita a JOSEP MESTRE

Voldríem compartir amb vosaltres que el passat juny vàrem fer una visita a JOSEP MESTRE (en Josep i la Maria), el nostre proveïdor de farines, per a veure els seus camps i poder entendre millor tot el procés de l’obtenció de la farina. Vàrem veure una zona de cereals  a Argençola que ens va sorprendre agradablement.

 

 

IMG_6106

 

 

 

Argençola envoltada de camps de cereals

 

 

 

 

En Josep ens va acompanyar a fer una passejada pels camps i ens va anar explicant les diferències i els tipus de blats antics que hi conreen : l’espelta, la xeixa, els 3 blats ,el forment i el blat egipci.

IMG_6099

 

 

 

 

 

 

 

Vàrem veure les diferents espigues i tipus de grans dels cereals.

Ens va explicar la dificultat que tenen les diferents mides o el recobriment exterior del gra, dur com en el cas de l’espelta i el blat egipci.

IMG_6091

 

 

 

 

 

 

 

Ja dins la nau en Josep ens va ensenyar la maquinària que permet obtenir el gra  net per poder passar al molí.

IMG_6089

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vàrem poder veure el bonic molí de fusta i pedra que fa que fins i tot les farines blanques conservin part del segó.

IMG_6084

 

 

 

 

 

 

 

Tot plegat ens va semblar haver tancat  un petit cercle del principi al final:

Quan treballem les nostres farines podem recordar els camps i la gent que els treballa i quan ja tenim fets els pans i la rebosteria saben a qui anirà …i al mig estem nosaltres transformant una cosa en l’altre amb estimació per les coses ben fetes i amb l’ il·lusió de fer-les lentament.

Una abraçada enfarinada

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s