Els nostres pans

 ELS NOSTRES PANS

IMG_4694

Volem oferir pans de qualitat i biològics, per això:

-Apostem per l’espelta i per això ajustem molt els preus per a fer més assequibles els pans d’espelta a tothom. Sabem que molta gent està acostumada al pa de blat i per això també l’oferim.

IMG_2988

-Tanmateix creiem que és més saludable menjar integral o semi-integral per això oferim  l’ opció de farina semi-integral.

-Els nostres pans estan fets amb llevat mare i una mica de llevat fresc per aprofitar el millor de tots dos llevats.

-Els nostres pans passen per un repòs total de 3,5 h el que fa que siguin més digestius i agafin més gust.

-Oferim pans en format de 450 g i 800 g, de farina de blat blanca, de farina d’espelta blanca i semi-integral d’espelta; de forma rodona, rústica, motlle i fins i tot ens atrevim amb el pa de barra. La nostra intenció es fer més endavant pans especials: cereals, pipes, olives negres, pa de coca, coca de forner i altres.

EL NOSTRE PROCÉS PAS A PAS

Comencem traient els nostres llevats mare (cada farina te el seu propi llevat) 18 hores abans de panificar.

Els deixem 6 hores en repòs i després els alimentem amb farina i aigua cada 6 hores fins completar les 18 hores.

IMG_3227

Una vegada tenim preparat el llevat mare ja podem començar. Primer deixem la farina barrejada amb l’aigua uns 20 minuts dins l’ amassadora . Això s’anomena  autòlisi  i ajuda a que la farina s’hidrati bé i comenci a fabricar els sucres que esperaran l’arribada dels llevats.  Una vegada passat aquest temps ja podem afegir els llevats i la sal i amassem durant  uns 10 minuts.

Quan ja tenim la pasta ben amassada la deixem reposar 30 minuts. Després l’estirem una mica i la pleguem sobre ella mateixa i deixem que la massa acabi de reposar dues hores més.

Passat el repòs anem tallant la massa per a donar forma als diferents tipus de pans que als calaixos de fermentació s’estaran  una hora abans d’entrar al forn.

IMG_4613

Deixem coure els pans durant trenta o quaranta minuts fins que estiguin ben cuits i torradets per fora.

IMG_2891

COM SÓN ELS NOSTRES PANS ?

Pa de blat : Farina de blat blanca* , aigua, llevat mare* , sal marina i llevat fresc.

És el pa de tota la vida amb gust, una molla consistent i una bona crosta.

IMG_3264

Pa d’espelta: Farina d’espelta blanca* (65%), farina de blat blanca* (35%), aigua, llevat mare*, sal marina i llevat fresc.

És un pa més digestiu i amb un gust més de cereal  que el de blat. Bona crosta també degut a la farina blanca que li dona també més volum.

IMG_3255

Pa d’espelta semi-integral: Farina d’espelta semi-integral* (65%), farina de blat blanca* (35%), aigua, llevat mare*, sal marina  i llevat fresc.

És un pa més digestiu i nutritiu amb un gust més accentuat a cereal, amb molla més consistent i crosta més suau.

IMG_3276

* Procedent de l’agricultura ecològica.

Anuncis

6 Comments Add yours

  1. Maria ha dit:

    El millor pa del món, QUINA MASSA! i els millors forners la Maribel i en Joan no ens oblidem de les “petites forneres”!!
    A casa tots esperem que arribi el dijous per gaudir del pa acabat de fer.

    Petons i molta massa 😉

    1. quinamassa ha dit:

      Moltes gràcies Mari. Ja sabeu que aquests pans tenen l’ingredient extra de la nostra estimació.
      Ja sabem que tenim pendents els pans d’olives, d’anous que tant us agrada tastar. Esperem poder oferir-los ben aviat.
      una abraçada enfarinada!

  2. Tere ha dit:

    I a més us poso d’exemple als meus alumnes, joves amb por de sortir “a fora” i no trobar la feina que els havien promés. Demà estareu amb mi i unes 15 joves, que es formen professionalment però que potser, finalment, decidiran seguir el seu cor i professionalitzar la seva passió. Gràcies.
    El pa d’espelta amb fonoll per quan dieu? jejej

    1. quinamassa ha dit:

      Tere, diga’ls hi sobretot que han de marcarse un objectiu clar, pensar que el seu projecte es farà realitat i no deixar mai de creure en ells i elles mateixes.
      Una abraçada enfarinada

  3. Assumpta ha dit:

    Moltes felicitats per aquesta bella i bona tasca… Si distribuiu a Barcelona ja ens ho fareu saber !
    Una abraçada,

    Assumpta

    1. quinamassa ha dit:

      Moltes gràcies Assumpta!
      una abraçada enfarinada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s